31 agost 2016

Petició i resposta Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2016. Carrer Eusebi Güell al voltant del nº 3: millora seguretat vial pas vianants

Es pot observar en primer terme l'estacionament de motos, el pas de vianants amb un vehicle estacionat indegudament i l'aparcament en bateria

Es pot observar en primer terme l’estacionament de motos, i al darrere el pas de vianants amb un vehicle estacionat indegudament i l’aparcament en bateria

Aquest any amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura -SMSiS 2016- amb el nom de “Mobilitat Intel·ligent, economia potent” que es portarà a terme del 16 al 22 de setembre amb data 29 d’agost hem fet arribar a l’Ajuntament de Sant Boi aquesta proposta via l’apartat T’escoltem. Un cop tinguem la resposta l’adjuntarem en aquesta mateixa entrada.

Ens referim en concret a l’aparcament de motocicletes en calçada que es troba a l’alçada del nº 3 d’aquest carrer just després d’un pas de vianants (el 2n que ens trobem entre la rotonda de la plaça Pallars Subirà i el carrer Santiago Rusiñol.

Creiem que aquest aparcament, per un tema de seguretat viària, hauria d’estar abans del pas de vianants en el sentit del trànsit motoritzat de vehicles i no com es troba actualment que posa en perill la integritat física del més feble. No oblidem que just a la vorera parell trobem una parada d’autobús on paren fins a 8 línies (SB1, l-70, l-72, l-74, l-75, l-78, l-79 i n-13) la qual cosa hauria també de repensar la vialitat des del punt de vista del caminant que surt de l’autobús i ha de creuar per aquest punt.

El canvi d’ubicació milloraria la seguretat vial des del punt de vista preventiu donant valor a la vida per damunt de qualsevol altre interés (maximitzar l’espai d’aparcament). De la mateixa forma es millora l’accessibilitat a la parada d’autobús (Així, amb la reubicació de l’estacionament d’aquests vehicles motoritzats es recupera el contacte visual amb els usuaris d’aquest punt.

A tenir present que la proximitat del centre d’educació infantil, primària i secundària faria considerar aquest punt com a part del camí escolar de l’escola salesiana.

Actualment, l’estacionament en bateria en aquesta vorera té un aparcament de distribució urbana de mercaderies, sovint ocupat amb vehicles DUM -furgonetes, camionetes, etc.- que es caracteritzen per les seves grans dimensions i en conseqüència augmentar el risc de patir un accident per part del ciutadà que es desplaça a peu. Fins i tot navegant amb google maps street view es pot observar aquesta presència.

Demanem doncs repensar aquest punt del viari i fer un canvi de l’aparcament de motos i DUM per tal que el desplaçament caminant sigui més atractiu i segur. Pensar primer en clau de persones i no vehicles per tal de fer els desplaçaments a peu més atractius.

Document: Resposta Ajuntament Sant Boi (68.72 kb)