La nostra història

Presentació d’aquest espai

 
En aquest apartat trobareu informació d’aquells actes als que hem assistit, col·laborat…

També us animem a visitar altres apartats d’aquest web:

– “Foto galeria”, amb un recull d’imatges de diferents modes de transport i la seva interrelació amb el vianant.

– “Actualitat”  amb notícies relacionades sobre la mobilitat, seguretat viària i el medi ambient 

– “Activitats i notes de premsa” on trobareu peticions que hem arribar principalment al consistori local per tal de millorar la seguretat del vianant i de retruc el medi urbà i medi ambient.

Col·laboració amb l’AMPA del Sagrat Cor Vedrua

2012, 22 de maig. Aquest 2012 l'AMPA Vedruna regala seguretat vial. Per què?

Juntament amb una carta -veieu annex- s’ha regalat un reflector -www.brilla.com.es-

Gaire be prop de 1,3 milions de persones moren cada any per accidents de tràfic a tot el mon. La meitat d’aquestes víctimes (46%) son els usuaris més vulnerables de la via pública, es a dir: vianants, ciclistes i motoristes. L’ Organització Mundial de la Salut (OMS) adverteix de que, si no s’actua, els morts per aquesta causa poden arribar als 1,9 milions anuals pel 2020.

Un recent estudi de la Fundació MAPFRE xifra en 68 000 el n. de persones que han estat atropellades en un pas de vianants. Una xifra que es pot comparar amb la de la població de Zamora capital. Segons aquest mateix estudi, cada dia una mitjana de 20 nens resulten ferits per un atropellament a Espanya.

Més d’un terç dels infants catalans, un 35%, ha temut algun cop ser atropellat mentre anava a l’escola. La dada es desprèn d’una enquesta que aquesta Fundació ha fet a 3.000 escolars que han passat pels seus cursets d’educació per a la mobilitat segura.

La velocitat excessiva dels vehicles o el fet que aparquin on no toca genera aquesta por, segons l’enquesta

 
El Viure Sant Boi indica que al 2011, la xifra d’accidents de trànsit amb víctimes es de 252, 8,7% menys que els 276 comptabilitzats un any abans.
 
El darrer informe d’accidentalitat urbana que va arribar a l’AMPA es refereix a l’any 2009. En aquest s’indica que al municipi hi va haver 60 víctimes d’atropellament, 1 de les quals morta, afectant principalment a majors de 64 anys i menors de 15 anys. El total d’accidents registrats pel Servei Local de Seguretat (Policia Local) va ser de 243 accidents amb víctimes que varen representar 323 víctimes (322 ferits -170 conductors, 93 passatgers i 59 vianants-) i 1 mort -1 vianant-.
 
Segons aquestes xifres, cada dia del 2009 va haver-hi 0,6657 accidents amb víctimes i el nombre diari de víctimes de 0,8849.

Però atenció i potser el més important. En aquest informe només figuren les dades relacionades amb el trànsit de vehicles. No figura cap mena d’informació sobre caigudes a la via pública o accidents de persones que van caminant, sense interaccionar amb cap vehicle. Probablement i com a hipòtesi, el nombre de víctimes encara seria més gran. En qualsevol cas la tendència amb disminució d’accidents i víctimes es positiva.

IX cicle de conferències del pacte per la mobilitat de Barcelona

2011, 20 de setembre."Experiències innovadores en xarxes d'autobús: Nantes i Vitòria". Sala d'actes - Museu Picasso

 

Reunió a l’Ajuntament de Castelldefels

2011, 29 de juliol. Polèmica generada pel carril bici

Ajuntament de Castelldefels

Reunió amb els Srs. David Solé Gimeno, 1er Tinent d’alcalde de Governació i Via Pública i Sr. Joan Valls, President del BACC -Bicicleta Club de Catalunya- sobre la polèmica generada pel carril bici del passeig marítim (es vol eliminar i pujar a l’espai que ocupa el vianant).