16 11 2014 Día Mundial en memoria de las víctimas de tráfico

Millora seguretat vial pas de vianants intersecció carrers Víctor Balaguer i Lluís Pascual Roca

Hola,

Amb motiu un cop més de la celebració aquest mes de novembre (tercer diumenge 16/11 “Dia Mundial en memoria de las víctimas de tráfico”) ens dirigim al Consistori per demanar una millora per la seguretat vial al pas de vianants que es troba a l’intersecció dels carrers Víctor Balaguer i carrer Lluís Pascual Roca.

En aquest punt del viari hem de dir que la nostra percepció és que no té unes condicions de visibilitat prou adequades per a garantir el mínim de seguretat que creiem que han de gaudir els caminants usuaris de la via pública. Bàsicament, aquesta manca de visibilitat es posa de manifest quan un vianant es dirigeix des del carrer Joan Miró o simplement vol canviar de vorera en el mateix carrer Lluís Pascual Roca (de l’imparell nº65 a la parell nº 52).

Existeix una vegetació que actua com a barrera visual que impedeix aquest contacte entre vehicle -conductor- i caminant i que poden posar en perill la seva integritat física. A tot això cal afegir que per la seva proximitat amb centres educatius (CEIP Amat Verdú, Antoni Tàpies i l’institut Rubió i Ors) fa que considerem aquest punt del viari dintre de la xarxa de camins escolars d’aquests 3 centres.

Demanem alguna actuació que impliqui millorar aquesta comunicació visual per tal d’augmentar la seguretat física dels vianants: treure aquestes plantes o fins i tot pujar la calçada a nivell de vorera per tal de disminuir la velocitat dels vehicles que s’apropen en aquest punt.

Atentament,

Carlos Ortí Representant de Catalunya Camina a la delegació local de Sant Boi de Llobregat

 

Resposta del consistori (26 de novembre)

2015 Dia Mundial Víctimes de Trànsit