23 febrer 2012

08 02 2012 Sant Boi Camina es dirigeix a l’Ajuntament local i al Consorci per a la recuperació i conservació del riu Llobregat (Àrea Metropolitana de Barcelona, Serveis tècnics Parc Riu Llobregat) . Demana mesures per garantir una cohabitació…

Demana mesures per garantir una cohabitació de l’espai de l’Avinguda Maria de Girona entre vianants, ciclistes i trànsit per tal d’evitar conflictes (caminants i usuaris de la bicicleta) per l’ús indegut de la vorera per part del ciclista i per pacificar el trànsit en aquest punt.

S’adjunta en format PDF la resposta de l’Ajuntament i copiem tot seguit la resposta del Consorci per a la recuperació i conservació del riu Llobregat

Peu de foto: www.santboi.cat

———- Forwarded message ———-
From: Parc Riu Llobregat <parcriullobregat@amb.cat>
Date: Tue, 21 Feb 2012 09:55:39 +0100
Subject: senyalització accés riu Sant Boi de Llobregat
To: “santboicamina@gmail.com” <santboicamina@gmail.com>

Molt bon dia,

Primerament donar-vos les gràcies per consultar la web del Parc Riu Llobregat<http://www.parcriullobregat.cat/> que pretén ser una eina important per promocionar l’ús del tram metropolità del riu Llobregat i facilitar-ne informació als usuaris. La web és molt nova així que qualsevol comentari o suggeriment és benvingut.

Des dels serves tècnics del Parc Riu Llobregat som conscients de la qüestió que ens plantegeu i intentarem tractar el tema amb l’ajuntament de Sant Boi de Llobregat. El tram que ens comenteu de l’Avinguda Marià Girona és un tram curt, en revolt, amb la vorera estreta i amb una elevada freqüentació de pas tant de vianants com de ciclistes que han de respectar i adaptar-se als vianants. Com a Parc Riu Llobregat no tenim cap competència sobre la gestió viaria de cap municipi, però recollim la vostra preocupació i la tractarem amb l’ajuntament.

Esperem haver solucionat els vostres dubtes i us animem a realitzar els suggeriments que considereu oportuns a parcriullobregat@amb.cat<mailto:parcriullobregat@amb.cat> doncs la web pretén incorporar les inquietuds i necessitats dels usuaris del riu.

Salutacions cordials,

Equip Parc Riu Llobregat

________________________________
De: parcriullobregat@amb.cat [mailto:parcriullobregat@amb.cat]
Enviado el: miércoles, 08 de febrero de 2012 23:06
Para: Parc Riu Llobregat
Asunto: senyalitzaci?? acc??s riu Sant Boi de Llobregat

[http://www.parcriullobregat.cat/imatges/logo_parcriullobregat.jpg]<http://www.parcriullobregat.cat>

08/02/12 – 23:06

Text de Sant Boi Camina al Consorci per a la recuperació i conservació del riu Llobregat (Àrea Metropolitana de Barcelona, Serveis tècnics Parc Riu Llobregat)

Comentaris:

En relació a l’element de senyalització recentment col·locat a la sortida de l’estació dels FGC de Sant Boi de Llobregat, els hem de dir que des d’aquest punt fins a la rampa i escales d’accés al riu existeix una vorera d’us preferent pels vianants (caminants, persones amb cadires de rodes, pares / mares amb nens, famílies, persones amb cadires de rodes etc.).

Sovint per aquest espai circulen bicicletes en condicions d’abús. Fa no gaires dies vàrem ser increpats per un parell de persones joves (uns 30 anys) que deien que anaven per un carril bici. Prenguin accions, parlin amb el consistori, però cal pacificar i molt el trànsit en aquest punt per tal de donar garanties als usuaris de la bicicleta per tal d’anar per la calçada.

En aquest punt del viari, la senyalització de 30 km/h no la compleixen ni els autobusos de transport públic. Des del Consorci no poden ser aliens a aquesta situació mal resolta que crea conflictes vianants-ciclistes. Benvingudes siguin les bicis, però mai en contra del caminant. Atentament, Sant Boi Camina www.santboicamina.santboi.net

Copiem part de la nota de premsa del Consistori santboià de 8 de febrer 2011

Un monolit orientatiu A la sortida de l’estació del carrilet s’ha col·locat un monolit orientatiu que indica la direcció per accedir al parc fluvial, situat a escassa distància. També s’han col·locat un indicatiu de direcció a la passarel·la que creua el riu al costat de les Termes Romanes i un pannell informatiu a l’interior del parc fluvial. Porta d’entrada al riu La nova senyalització reforça el paper de Sant Boi com a porta d’entrada al riu, ja que la proximitat de l’estació resulta idònia perquè persones d’altres municipis vinguin en tren i accedeixin directament al riu a peu o amb bicicleta.