5 desembre 2012

05 12 2012 El Conseller Lluís Recoder visita l’intercanviador de Cornellà on l’autobús ha estat ignorat des de la seva inauguració l’any 2004 (també les línies que tenen el seu pas per Sant Boi de Llobregat: l-74, l-75, l-77, l-82 i l-85)

Peu de foto:

Membres de la PTP, Catalunya Camina i de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat (president de la 1ª Sr. Ricard Riol i el màxim responsable de la Conselleria Sr. Lluís Recoder respectivament entre d’altres membres de la Junta i d’aquest departament de la Generalitat) observen la tanca que separa l’accés a les escales i ascensor (que podrien comunicar de manera directa la via 1 de l’estació de rodalies amb la parada de metro l-5 així com la parada del trambaix, i per què no, amb els autobusos) i que obliguen i penalitzen a l’usuari.

El sopar social de la PTP -www.transportpublic.org-del passat dilluns 12 de novembre va contar aquest any com a convidat amb el Honorable Sr. Lluís Recoder, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Una de les preguntes que va sortir dels assistents era si el Conseller es podria comprometre a visitar l’intercanviador de Rodalies – Metro – Tram de Cornellà. El Sr. Recoder va acceptar la proposta.

Dit i fet, amb data 5 de desembre s’ha produït aquesta visita. Acompanyat de Ricard Riol, President de la PTP juntament amb 3 membres de la Junta d’aquesta ONG el mateix Conseller ha pogut constatar com el lema de “Acortamos distancias / Acercamos personas -Escurcem distàncies / Apropem persones” del Ministerio de Fomento es fals.

Tots els usuaris del transport públic en aquest punt veiem a diari la penalització de no tenir un accés (sortida/entrada) a l’andana de la via 1 (sentit Molins de Rei – Martorell – Vilafranca).

A tot això cal afegir com una obra relativament moderna (anys 2003-2004) no va preveure el pas de l’autobús. Així les línies que venen de Sant Boi com L-74, 75, 77, 82 ó 85 tenen un dolent encaix en una peça que podria actuar com a ròtula i veritable potenciador de la mobilitat sostenible.

Des de Sant Boi Camina recolzem la millora que aquesta infraestructura necessita i l’oblit de les autoritats (no solsament de Sant Boi, també Cornellà, Consell Comarcal i anterior Govern de la Generalitat) que en el seu moment no van estar a l’alçada de les circumstàncies. Només cal ser-ne usuari per veure l’oblit.