6 setembre 2013

SMS i S 2013 – Petició millora vianants Pl. Catalunya – carrer Mallorca

(In) seguretat vial? Pas de vianants amb vehicles estacionats just al punt on creuen els caminants

(In) seguretat vial? Pas de vianants amb vehicles estacionats just al punt on creuen els caminants

1.- Pl. Catalunya – carrer Mallorca

Pas de vianants amb dos fils d’aparcament, sense visió per que creue 
 
04 02 2013 – Mobilitat – Circulació viària – Passos de vianants elevats
Pas de vianants intersecció carrer Mallorca – carrer Francesc Macià – Pl Catalunya
 
Ens volem referir a la millora de la seguretat vial de persones vianants que vulguin creuar del carrer Mallorca a la Pl. Catalunya o viceversa pel pas de vianants que hi ha justament en la intersecció amb el carrer Francesc Macià.
 
Creiem que es tracta d’un pas força transitat pel fet de la ubicació de Can Massallera en les seves proximitats -al mateix carrer Mallorca- el que genera una atracció singular i un elevat nº de desplaçaments a peu.
 
Es tracta sota el nostre punt de vista d’un punt feble de la trama urbana on s’ha prioritzat un cop més l’aparcament de cotxes justament al costat del pas de vianants, el que impedeix que principalment, persones grans, amb cadires de rodes i nens tinguin el camp de visió adient que els permeti creuar amb seguretat. Així, dos fils d’estacionament de cotxes ens donen una idea de quina ha estat fins fa poc la prioritat. No es estrany veure vehicles de tipus 4×4, monovolums… de grans dimensions a costa de minvar la seguretat de persones que caminen.
 
Demanem doncs en aquest punt una intervenció que prioritzi a la persona per damunt de la màquina de 4 rodes.
 
Per exemple, pas de vianant elevat, places d’estacionament de motocicletes en calçada , aparcament de bicicletes a tocar del pas ajudarà a que els més febles se’ls faci més segurs els desplaçaments a peu.
 
Es a dir, invertir les prioritats en el disseny de l’espai urbà.
 
Atentament,
Carlos Ortí
Representant de Catalunya Camina a la Delegació local de Sant Boi
Document: Resposta consistori (68.57 kb)